lördag 16 september 2017

Tränade både

mig själv och L denna lördag, så dagen startade kl 6. Kl 13 började jag och min man processen att tillverka öppelmust, kl 21.40 var vi färdiga (men vi hade då tagit en paus och ätit + väntat på att musten stått i 70 grader i 20 min). Många steg.. 1 renagöra och desinficera alla redskap och kärl 2. Plocka frukt (i år i stort sett bara från trädet med de sura äpplets (två träd är tomma i år) 3. Tvätta frukt 4. Skära frukt i mindre bitar 5. Krossa frukt i krossen 6. Pressa frukt i pressen 7. Tvätta alla redskap och stöda upp i trädgården 8. Rengöra och ta bort etiketter på flaskor 9. Desinficera dem plus kärl 10. Värna must till 70 grader i 20 min 11. Flaska must (blev 22 flaskor) 12. Diska allt











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar